Museum Museummeet Nieuw

Museummeet Rijksmuseum Twente gaat niet door ☹

Helaas! In verband met de situatie rondom het coronavirus kan de museummeet niet doorgaan, omdat Rijksmuseum Twente tot 31 maart gesloten is. Ik zal later een nieuwe museummeet plannen.

Het is alweer even geleden dat er een museummeet was, dus het wordt tijd voor een nieuwe ontmoeting! Jolanda van Rijssen gaf mij 2 tips, Museum De Pont in Tilburg en Rijksmuseum Twente. In verband met de coronavirus-situatie heb ik gekozen voor Enschede. We gaan dus 22 maart naar Rijksmuseum Twente in Enschede.

In het museum is momenteel de tentoonstelling Picasso & Matisse, Beauty is a line te zien. Op de site van het museum staat over de tentoonstelling: In samenwerking met Kunstmuseum Pablo Picasso te Münster presenteert Rijksmuseum Twenthe werken van Picasso en Matisse, in een dubbeltentoonstelling over de lijn in de beeldende kunst. Aan de hand van werken uit het grafische oeuvre van deze giganten van de moderne kunst, en vele andere werken van onder meer Toorop, Kirchner en Van Heemskerck, bestudeert het museum de lijn als het fundament van de moderne kunst.

Enschede ligt niet naast de deur, daarom lijkt het me een goed idee om rond 12.00 uur af te spreken in het museumcafé. Om 13.00 uur is er een gratis instaprondleiding voor de geïnteresseerden.

Zin om mee te gaan? Laat het hieronder even weten!

0 reacties op “Museummeet Rijksmuseum Twente gaat niet door ☹

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: