Museum Museummeet

Museummeets naar Groningen en Laren. Ga je mee?

Door vakantie naar Italië en een studiereis naar Amerika is er even geen museummeet meer geweest. Maar ik ga het goedmaken! Want ik heb nogal wat tentoonstellingen op mijn wensenlijstje staan. Dus daarom nu 2 aankondigingen!

30 november Museummeet Groninger museum! De tentoonstelling van Daan Roosegaarde staat al een tijdje op mijn verlanglijstje en daar komt nu Mondo Mendini bij. Daan Roosegaarde is bekend van de verlichte fietspaden en de kunstzinnige Smog Free Projects. In het Groninger Museum is er nu een lichtgevend landschap dat wij als bezoeker kunnen veranderen. Klinkt spannend, toch? Daarnaast is er een expositie van het werk van Alessandro Mendini, de ontwerper van het Groninger Museum, maar ook de ontwerper van de Alessiproducten. Daar ben ik een groot fan van!

Groningen is ook voor mij een flink stuk reizen, maar 11.00 uur afspreken in het museumcafé moet mogelijk zijn, volgens mij. De trein van 9.05 vanuit Amersfoort komt om 10.42 uur in Groningen aan. Voor degenen die nog niet eerder in het Groninger Museum waren, het museum staat schuin tegenover het station. Het café is gelijk naast de ingang. 😉

8 december Museummeet Singermuseum In het Singermuseum zijn momenteel ook meerdere tentoonstellingen, zoals Weer en Wind, Averkamp tot Willink, The White Blouse en Vrouwenportretten. Er is dus genoeg te zien. Het museumcafé ligt gelijk naast de kassa. Dus ook daar is het café een prima ontmoetingsplek. Het museum is met openbaar vervoer te bereiken, maar er is ook genoeg parkeergelegenheid. Wanneer er liefhebbers zijn, kunnen we ook vanaf station Hilversum over de hei naar het museum lopen. Dat is een wandeling van zo’n 5 kwartier. Omdat 8 december op een zondag valt, stel ik voor om dit keer om 12.00 uur in het museumcafé af te spreken.

Voor hen die nog niet eerder meegingen met een museummeet, even een korte uitleg van het concept. De museummeet is een laagdrempelige manier om met anderen naar een museum te gaan. We drinken vooraf aan het museumbezoek samen een kop koffie en gaan dan het museum in. Daar ga je lekker op je eigen tempo, alleen of met anderen de tentoonstelling bekijken. Afhankelijk van de behoefte kunnen we tussendoor of tot slot gezamenlijk lunchen of iets drinken. Er is dus geen rondleiding of iets van dien aard. Kosten van museum, koffie etc. zijn voor eigen rekening.

Mocht je zin hebben om mee te gaan, laat het dan hieronder in de reacties weten. Je kan je ook aanmelden via onderstaand formulier. Als je je telefoonnummer invult, zet ik je in de Whatsapp-groep. Dat kan handig zijn voor als je vertraging hebt of wanneer je in het museum op zoek bent naar de groep.

2 reacties op “Museummeets naar Groningen en Laren. Ga je mee?

  1. Wat een leuk idee. Deze keren lukt het me niet. Een andere keer haak ik graag aan. De tentoonstelling in Groningen is geweldig . Ik heb ervan genoten. Veel plezier.

    Geliked door 1 persoon

  2. Dank je! Goed om te horen dat de tentoonstelling in Groningen goed is. Ik heb er ook veel zin in.
    Groet, Paulien

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: