Fotografie Wandelen

IJskoud, maar mooi!!!

Vroeg opgestaan voor winterfoto's

Op mijn vrije dagen ben ik meestal niet zo vroeg uit de veren en kan ik uren tutten, voordat ik iets ga doen. Vanmorgen stond ik echter om 6.45 uur naast mijn bed en om iets voor half acht reed ik in de auto richting Kortenhoef. Al dagen zag ik de meest prachtige wintertafereeltjes op Instagram voorbijkomen, nu wilde ik zelf ook wel eens van die mooie ijsfoto’s maken.

In Kortenhoef was het even zoeken naar een mooi plekje waar ik ook nog de auto kon parkeren en toen ik die had geparkeerd, bleek dat recht tegenover het Oppad te zijn. Mooier kon dus eigenlijk niet! Met het fototoestel in de hand ben ik gaan lopen en heb ik veel foto’s gemaakt van de ijzige, vrieskoude omgeving.

Na een uurtje ben ik verder gereden naar Baambrugge waar de molen Hoog- en Groenland staat. Ook daar heb ik een tijdje rondgelopen en foto’s gemaakt. Het was wat bewolkt. Een beetje jammer, maar wat wolkjes kunnen ook wel heel mooi zijn voor mooie Hollandse luchten op de foto. Op het moment dat ik weer in de auto stapte, kwam de zon trouwens vol door!

Op de terugweg heb ik lekker croissants gehaald en met koppen warme thee en koffie heb ik heerlijk naar het schaatsen gekeken (Goud voor Kjeld Nuis!!!) en ben ik weer lekker opgewarmd. Het was een fijne ochtend en het zou zomaar kunnen dat ik morgenochtend weer ergens in een weiland sta te fotograferen!

16 reacties op “IJskoud, maar mooi!!!

 1. Prachtige beelden hoor.

  Geliked door 1 persoon

 2. Prachtige foto’s Paulien, zeker de moeite waard om vroeg je bed voor uit te komen!

  Geliked door 1 persoon

 3. Zo vroeg de kou in, als het niet écht hoeft, daar is moed voor nodig. Je winterfoto’s zijn geslaagd.

  Geliked door 1 persoon

 4. Wat mooi. De foto’s met molens lijken wel oude schilderijen.

  Geliked door 1 persoon

 5. Moedig om zo vroeg op pad te gaan in de kou Paulien, maar je beloning zijn deze fraaie foto’s, waar wij nu ook van kunnen genieten in de warme kamer, De opnamen met de molen, zijn mijn favoriet.

  Geliked door 1 persoon

 6. Wat een prachtige omgeving en dito foto’s lekker Hollands.

  Geliked door 1 persoon

 7. Dat vroege opstaan is aan mij ook niet besteed. Maar de plaatjes zijn wel echt geweldig mooi. Ik zal toch eens de wekker vroeg zetten op mijn vrije dag.

  De foto’s met de molen vind ik echt prachtig.
  Groetjes Jeanine.

  Geliked door 1 persoon

 8. Prachtige foto’s en een mooi verhaal erbij. Wens je een fijn weekend. Het blijft zo mooi

  Like

 9. Gefeliciteerd met de schitterend foto’s.De foto van de molen is top.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: