Fotografie Wandelen Wandelen en Fietsen

Landgoed De Paltz bij Soesterberg

Vlakbij Vliegbasis Soesterberg ligt Landgoed De Paltz. Twee heerlijke natuurgebieden!

Een tijdje terug ben ik naar Landgoed De Paltz bij Soesterberg geweest. Een prachtig Landgoed naast de vliegbasis Soesterberg waar ook het Nederlands Militair Museum gevestigd is. Zowel het terrein van de vliegbasis Soesterberg als Landgoed De Paltz zijn onderdeel van het Utrechts Landschap. Twee prachtige gebieden waar je heerlijk kan wandelen door prachtige natuur.

Wanneer je met de auto komt, kan je je auto parkeren tegenover de ingang van Landgoed De Paltz of op het parkeerterrein van het Militair Museum. Maar volgens mij kan je dit natuurgebied ook redelijk makkelijk bereiken met de trein en bus via de stations Driebergen, Amersfoort of Soest-zuid. Leuk om te combineren met een bezoek aan het Nationaal Militair Museum of het natuurgebied Vliegbasis Soesterberg.

Over het Landgoed de Paltz loopt een gemarkeerde route van 3,4 kilometer, die je onder andere langs het doolhof met de kluizenaarsgrot leidt. De kluizenaarsgrot is afgelopen jaar gerenoveerd en weer geopend en omdat de heggen in het doolhof nu nog laag zijn, is het doolhof niet eng. De kluizenaarsgrot is leuk om te zien en in de grot wacht je ook nog een verrassing.

Op het landgoed is ook de Herman van Veen-foundation gevestigd. In het pand zijn schilderijen en foto’s van Herman van Veen te zien. In het weekend zijn er ook optredens. Op de site van de foundation kan je zien wie er optreedt en kan je kaartjes kopen.

Het landgoed zelf is erg mooi. De (korte) wandeling is afwisselend en leidt je langs mooie uitzichten. Echt de moeite waard.

11 reacties op “Landgoed De Paltz bij Soesterberg

 1. In die omgeving liep ik al eens met heel veel plezier.

  Vrolijke groet,

  Geliked door 1 persoon

 2. Zo te zien aan jou fraaie foto’s, is het daar erg mooi Paulien.

  Geliked door 1 persoon

 3. Dag Paulien, wat een mooi gebied! In september wandelden we daar in de buurt toen we het Nationaal Militair Museum bezochten.

  Geliked door 1 persoon

 4. Oh, leuk. Heb je Herman ook gezien?

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: